Sep 22, 2015

Πολιτική Ανυπακοή


Προχωρώντας την πορεία που έχουμε επιλέξει, χωρίς να την έχουμε προσχεδιάσει, ο δρόμος μας καθορίζεται κάθε φορά από τις ανάγκες: τις δικές μας και τις συλλογικές.

Η προσπάθεια να αλλάξει ο συλλογικός τρόπος σκέψης για να χωράει μεγαλύτερη διεύρυνση, περισσότερη διαφορετικότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και πολυμορφία στη δημιουργία ενός πιο δίκαιου κόσμου, έχει για μας ξεκινήσει.

Οι προκλήσεις παραμένουν τεράστιες και σε καθημερινό επίπεδο. Τίποτα δεν είναι προδιαγεγραμμένο και τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο, μέχρι να αποφασίσουμε να το πράξουμε, αναλαμβάνοντας την ευθύνη της δράσης μας.

Sep 17, 2015

Παραπληροφόρηση


Δυστυχώς, κάτι τέτοια κειμενάκια όπως αυτό νομίζουν πως συμβάλλουν στην πληροφόρηση, στην ενημέρωση, τελικά στην αλλαγή των κακώς εχόντων. Είναι όμως τόσο αντίθετα τα πράγματα απ' ό,τι φαίνεται...

Ένα κείμενο, όπως πολλά που στάζουν συναισθηματισμό και καταφέρνουν με μεγάλη ευκολία να ενισχύουν τις ενοχές που ήδη υπάρχουν εγκατεστημένες στον ψυχισμό μας, χωρίς να προσφέρουν τίποτα χρήσιμο στην πραγματική αλλαγή. Άλλωστε, κυκλοφορούν τόσα πολλά τέτοια αλλά τίποτα δεν αλλάζει, δεν αποτελούν πηγή γνώσης ή σοφίας. Μόνο κατηγορούν έμμεσα, προτάσσουν το δάχτυλο που δείχνει απλά το σύμπτωμα, χωρίς να αγγίζουν ποτέ την ουσία. Θα πρέπει να αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε τι διαβάζουμε, τι πιστεύουμε, τι ενισχύουμε!